Založ si blog

Pravica zanikla. Zmenila sa na ľavicu

Rozpad SDKÚ a odchod bývalých lídrov môžeme smelo označiť za zánik pravicovej alternatívy na Slovensku. Jediná, ktorá ostala pôvodným hodnotám verná je Sulíkova SaS, ale tá je na periférii a jej ekonomický program je aj tak väčšinou v tieni zahraničnopolitických tém.

KDH sa nedávno nechalo počuť, že podporuje zámer Ficových sociálnych balíčkov. Jediné, čo tejto strane vadí je, že sú vraj málo sociálne, ľudia to takmer nepocítia a preto sa kresťanskí demokrati chystajú podávať v parlamente pozmeňujúce návrhy. Napríklad chcú znížiť DPH na potraviny v oveľa väčšom rozsahu ako navrhuje Ficova vláda. Aj Bugár, predseda Mostu-Híd už dávnejšie obvinil vládu, že niektoré opatrenia, ktoré sa vyskytujú v sociálnych balíčkoch, okopírovala z ich programu. Sieť, nádejný líder „pravice“, sa ústami svojho predsedu Procházku vyjadrila, že v žiadnom prípade nebudú po voľbách znižovať životnú úroveň ľudí, nezrušia sociálne balíčky a podporujú kúpenie takého balíka akcií štátom v elektrárňach, aby štát mal nad nimi kontrolu. Podľa vyjadrení predsedov Siete a SNS by si neznalý človek slovenských politických reálií mohol kľudne tieto strany pomýliť. Matovič sa taktiež vyjadril, že prípadná účasť Oľano vo vláde by bola garanciou zachovania sociálnych balíčkov. A u Lipšica chcú pre Slovensko dosiahnuť potravinovú sebestačnosť, čo je Ficova obľúbená téma, predtým Mečiarova. 

Celá opozícia okrem Mostu-Híd súťaží s Ficom v tvrdých antiimgrantských postojoch a vyjadreniach. Nepochopili tak, že v tejto téme si dokážu pripisovať politické body iba strany, ktoré mali podobnú rétoriku a postoje už v minulosti – teda Smer a SNS.

Fico a spol. teda nemajú v súčasnosti alternatívu, ale nie pre animozity opozičných lídrov medzi sebou, ale pre zhodný program a postoje s vládou. Opozičné strany tak predstavujú akurát veľa alternatív pre Smer do budúcej vlády.

Lipšic dostáva finančné dary cez biele kone, Matovičovi to nevadí

21.03.2016

Daniel Lipšic deklaruje boj proti korupcii, sám sa vyhlasuje za jedného z mála poctivých politikov, ktorý sa údajne nikdy nemal dopustiť žiadnych prešĺapov a ani náhodou sa nemal priblížiť ku korupcii. Opak je však pravdou. Ako zistil týźdenník PLUS 7 DNÍ Lipšic dostal finančný dar 50 tisíc eur od Jána Germánusa, reprezentanta Slovenska v pretláčaní rukou. Novinári [...]

Ako nás Fico, Kaliňák a bezpečnostné zložky chcú chrániť pred moslimskými teroristami, keď nevedia chytiť napr. Hovnomana?

17.11.2015

Po Parížskej tragédii premiér Fico viedol silné reči ako naše bezpečnostné zložky monitorujú všetkých moslimov na Slovensku. Pán premiér si to asi vymyslel. Naše bezpečnostné zložky už neraz dokázali ako dokážu efektívne napĺňať svoje úlohy. Vrah právnika Ernesta Valka behá po slobode, takisto vrah Daniela Tupého, najnovšie nejaký úchyl natiera ženy exkrementami [...]

Vytiahne Fico pred voľbami ústavný zákaz potratov?

30.09.2015

Len taká malá úvaha. Strana Smer na čele s premiérom Ficom už neraz dokázala, že sa hodnotovo neriadi striktne sociálno-demokratickou doktrínou, ale väčšinovými náladami obyvateľstva na Slovensku. Aj preto bude Smer možno čoskoro vylúčený z radov európskych socialistov v europarlamente. Pred prezidentskými voľbami neváhali poslanci vládnej strany navrhnúť do ústavy [...]

Antony Blinken / Si Ťin-pching /

USA a Čína musia byť partnermi, vyhlásil prezident Si na stretnutí s Blinkenom

26.04.2024 12:24

Americký minister zahraničných vecí, ktorý v piatok končí návštevu Číny, predtým rokoval so svojím čínskym náprotivkom Wang Iom viac ako päť a pol hodiny.

ján slota

Obnovený proces v korupčnej kauze Jána Slotu prerušili

26.04.2024 11:21, aktualizované: 12:25

Kým Ústavný súd SR nerozhodne, dovtedy bude konanie prerušené. Prokurátor voči tomu podal sťažnosť.

Slávnostné otvorenie DSB observatória v Bratislave

VIDEO: Bratislava má prvú hvezdáreň, zložili sa na ňu sponzori a nadšenci. Neskôr privíta aj širokú verejnosť

26.04.2024 10:55

Na Deutsche Schule Bratislava slávnostne otvorili prvú hvezdáreň v Bratislave - DSB Observatórium.

Polícia SR

Nastúpila do MHD a domov sa už nevrátila. Polícia pátra po 14-ročnej Liliane

26.04.2024 10:44

Žilinskí policajti žiadajú verejnosť o pomoc.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 6
Celková čítanosť: 20017x
Priemerná čítanosť článkov: 3336x

Autor blogu

Kategórie