Založ si blog

Pokrytectvo prozápadných novinárov a Obamovej vlády detto

Je naozaj hlúpe zo strany niektorých novinárov-komentátorov (to platí aj o politikoch a rôznych bezpečnostných analytikoch) označovať ľudí s nesúhlasným postojom voči obrovskej migrácii fašistami a tými, čo chcú „biele Slovensko“. Veď nie tak dávno práve títo istí a médiá, pre ktoré píšu, farbisto informovali o teroristických útokoch Al-Kájdy a zápalisto obhajovali prijatie Patriot act Bushovou administratívou. Tieto osoby vrelo podporovali vojny a bezletové zóny na Blízkom východe a v severnej Afrike.

Merkelová sa len nedávno vyjadrila, že Nemecko poskytne azyl každému utečencovi, pretože vraj má morálnu povinnosť kvôli nacistickej minulosti. Pre neudržateľnú situáciu v Maďarsku sa rozhodla Orbánova vláda povolať na južnú hranicu so Srbskom armádu. To ešte Orbána označil rakúsky kancelár Fayman za fašistu. Prešiel ledva týźdeň a čuduj sa svete Rakúšania povolali k hraniciam armádu tiež.A už aj Nemci idú zavádzať dočasné hraničné kontroly. Bavorský kancelár Seehofer hovoril o neudržateľnej situácii.

Solidaritu s Európanmi prejavila Austrália. Premiér Tony Abott vyhlásil, že jeho krajina prijme 12 tisíc utečencov a pritom uprednostní príslušníkov prenasledovaných menšín.

Nezabudli sa ozvať Spojené štáty americké. Odkázali Európe, že má kapacitu na zvládnutie migrantskej krízy. Američania sú ochotní pomôcť skúsenosťami, ale nie prijímaním migrantov. Od vypuknutia občianskej vojny v Sýrii prijali 1500 utečencov, čo je menej ako po schválení kvót prijme malé Slovensko. Je to úbohé od Obamovej vlády, ktorá financovala a stále financuje „umiernenú“ opozíciu voči Asadovi, aj z ktorej neskôr sa vyčlenil obávaný Islamský štát. Pre USA majú politickí komentátori pochopenie, lebo pre nich je to vraj bezpečnostné riziko. Naopak tí, ktorí sú proti bezbrehému prijímaniu utečencov, chcú podľa komentátora Schutza alebo prezidenta Kisku „biele Slovensko“ (a je im jedno, či to hovorí Kotleba, Fico alebo Sulík a aké argumenty kto použije).

Komisár OSN pre utečencov Zajd al-Husajn okrem tradičnej kritiky a moralizovania voči stredoeurópskym štátom, avizoval, že táto migračná vlna, ktorú už Nemci prestávajú zvládať, je len jedna z mnohých, ktoré prídu. Takže sa máme sa na čo tešiť. Možno časom aj staré a „solidárne“ európske štáty budú predsa len chcieť „bielu Európu“.

Lipšic dostáva finančné dary cez biele kone, Matovičovi to nevadí

21.03.2016

Daniel Lipšic deklaruje boj proti korupcii, sám sa vyhlasuje za jedného z mála poctivých politikov, ktorý sa údajne nikdy nemal dopustiť žiadnych prešĺapov a ani náhodou sa nemal priblížiť ku korupcii. Opak je však pravdou. Ako zistil týźdenník PLUS 7 DNÍ Lipšic dostal finančný dar 50 tisíc eur od Jána Germánusa, reprezentanta Slovenska v pretláčaní rukou. Novinári [...]

Ako nás Fico, Kaliňák a bezpečnostné zložky chcú chrániť pred moslimskými teroristami, keď nevedia chytiť napr. Hovnomana?

17.11.2015

Po Parížskej tragédii premiér Fico viedol silné reči ako naše bezpečnostné zložky monitorujú všetkých moslimov na Slovensku. Pán premiér si to asi vymyslel. Naše bezpečnostné zložky už neraz dokázali ako dokážu efektívne napĺňať svoje úlohy. Vrah právnika Ernesta Valka behá po slobode, takisto vrah Daniela Tupého, najnovšie nejaký úchyl natiera ženy exkrementami [...]

Vytiahne Fico pred voľbami ústavný zákaz potratov?

30.09.2015

Len taká malá úvaha. Strana Smer na čele s premiérom Ficom už neraz dokázala, že sa hodnotovo neriadi striktne sociálno-demokratickou doktrínou, ale väčšinovými náladami obyvateľstva na Slovensku. Aj preto bude Smer možno čoskoro vylúčený z radov európskych socialistov v europarlamente. Pred prezidentskými voľbami neváhali poslanci vládnej strany navrhnúť do ústavy [...]

Vladimír Pčolinský

Súdny proces v kauze exšéfa SIS Pčolinského by sa mal začať 30. mája

29.04.2024 15:20

Pôvodné obvinenie Pčolinského zrušila Generálna prokuratúra SR

polícia, nehoda, motorka, kuriér

Namiesto brzdy šliapol na plyn. Motocyklista v Bratislave vpálil do pizzerie, zranil dve ženy

29.04.2024 15:06

K udalosti došlo v pondelok pred 11.30 h na Povrazníckej ulici.

Si Ťin-pching

Čínsky prezident Si Ťin-pching pricestuje 8. mája na štátnu návštevu Maďarska

29.04.2024 14:49

Čínska hlava štátu bude rokovať so Sulyokom a Orbánom o bilaterálnych politických, ekonomických a medzinárodných otázkach.

Petr Pavel

Český prezident Pavel podpísal partnerstvá pre páry rovnakého pohlavia

29.04.2024 14:29

Pri osvojovaní detí sa na nich budú vzťahovať isté obmedzenia.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 6
Celková čítanosť: 20027x
Priemerná čítanosť článkov: 3338x

Autor blogu

Kategórie