Pokrytectvo prozápadných novinárov a Obamovej vlády detto

14. septembra 2015, priemernyslovak, politika

Je naozaj hlúpe zo strany niektorých novinárov-komentátorov (to platí aj o politikoch a rôznych bezpečnostných analytikoch) označovať ľudí s nesúhlasným postojom voči obrovskej migrácii fašistami a tými, čo chcú „biele Slovensko“. Veď nie tak dávno práve títo istí a médiá, pre ktoré píšu, farbisto informovali o teroristických útokoch Al-Kájdy a zápalisto obhajovali prijatie Patriot act Bushovou administratívou. Tieto osoby vrelo podporovali vojny a bezletové zóny na Blízkom východe a v severnej Afrike.

Merkelová sa len nedávno vyjadrila, že Nemecko poskytne azyl každému utečencovi, pretože vraj má morálnu povinnosť kvôli nacistickej minulosti. Pre neudržateľnú situáciu v Maďarsku sa rozhodla Orbánova vláda povolať na južnú hranicu so Srbskom armádu. To ešte Orbána označil rakúsky kancelár Fayman za fašistu. Prešiel ledva týźdeň a čuduj sa svete Rakúšania povolali k hraniciam armádu tiež.A už aj Nemci idú zavádzať dočasné hraničné kontroly. Bavorský kancelár Seehofer hovoril o neudržateľnej situácii.

Solidaritu s Európanmi prejavila Austrália. Premiér Tony Abott vyhlásil, že jeho krajina prijme 12 tisíc utečencov a pritom uprednostní príslušníkov prenasledovaných menšín.

Nezabudli sa ozvať Spojené štáty americké. Odkázali Európe, že má kapacitu na zvládnutie migrantskej krízy. Američania sú ochotní pomôcť skúsenosťami, ale nie prijímaním migrantov. Od vypuknutia občianskej vojny v Sýrii prijali 1500 utečencov, čo je menej ako po schválení kvót prijme malé Slovensko. Je to úbohé od Obamovej vlády, ktorá financovala a stále financuje „umiernenú“ opozíciu voči Asadovi, aj z ktorej neskôr sa vyčlenil obávaný Islamský štát. Pre USA majú politickí komentátori pochopenie, lebo pre nich je to vraj bezpečnostné riziko. Naopak tí, ktorí sú proti bezbrehému prijímaniu utečencov, chcú podľa komentátora Schutza alebo prezidenta Kisku „biele Slovensko“ (a je im jedno, či to hovorí Kotleba, Fico alebo Sulík a aké argumenty kto použije).

Komisár OSN pre utečencov Zajd al-Husajn okrem tradičnej kritiky a moralizovania voči stredoeurópskym štátom, avizoval, že táto migračná vlna, ktorú už Nemci prestávajú zvládať, je len jedna z mnohých, ktoré prídu. Takže sa máme sa na čo tešiť. Možno časom aj staré a „solidárne“ európske štáty budú predsa len chcieť „bielu Európu“.