Založ si blog

Vytiahne Fico pred voľbami ústavný zákaz potratov?

Len taká malá úvaha. Strana Smer na čele s premiérom Ficom už neraz dokázala, že sa hodnotovo neriadi striktne sociálno-demokratickou doktrínou, ale väčšinovými náladami obyvateľstva na Slovensku. Aj preto bude Smer možno čoskoro vylúčený z radov európskych socialistov v europarlamente.

Pred prezidentskými voľbami neváhali poslanci vládnej strany navrhnúť do ústavy zmienku o manželstve ako zväzku iba muža a ženy. Každému bolo vtedy jasné, źe si tým chce Fico nakloniť na svoju stranu konzervatívnu časť spoločnosti.

Ak bude utečenecká kríza do marcových volieb ešte eskalovať, tak v Smere budú mať pohodičku. Ak sa migranti vytratia ako verejná top téma, tak budú musieť byť „smeráci“ kreatívni. Volebnú kampaň bude viesť konzervatívec Maďarič, takže ústavný zákaz potratov by dosť pravdepodobne prišiel do parlamentu.

Zmienka o manželstve ako zväzku muža a ženy síce vyvolala u opozície veľkú kritiku, ale nakoniec sa väčšina pridala k vládnemu Smeru. V prípade potratov by to bolo asi to isté.

Smer by s touto témou mohol kalkulovať aj v prípadnom povolebnom vyjednávaní o koalícií, keby náhodou nevyšla SNS. Už roky je jasné, že pre KDH sú tieto „kresťanské “ témy oveľa dôležitejšie ako klasická korupcia, výška daní, atď. Procházka je tiež pôvodom „kádehák“, takže aj jeho osobne by potraty motivovali ísť do vlády s Ficom.

Takže premiér a jeho strana majú ďalšie eso v rukáve, keby sa situácia s utečencami upokojila a korupčné škandály pribúdali. Žiadna iná téma totiž do ulíc nevylákala toľko ľudí ako dva národné pochody za život.

 

 

Lipšic dostáva finančné dary cez biele kone, Matovičovi to nevadí

21.03.2016

Daniel Lipšic deklaruje boj proti korupcii, sám sa vyhlasuje za jedného z mála poctivých politikov, ktorý sa údajne nikdy nemal dopustiť žiadnych prešĺapov a ani náhodou sa nemal priblížiť ku korupcii. Opak je však pravdou. Ako zistil týźdenník PLUS 7 DNÍ Lipšic dostal finančný dar 50 tisíc eur od Jána Germánusa, reprezentanta Slovenska v pretláčaní rukou. Novinári [...]

Ako nás Fico, Kaliňák a bezpečnostné zložky chcú chrániť pred moslimskými teroristami, keď nevedia chytiť napr. Hovnomana?

17.11.2015

Po Parížskej tragédii premiér Fico viedol silné reči ako naše bezpečnostné zložky monitorujú všetkých moslimov na Slovensku. Pán premiér si to asi vymyslel. Naše bezpečnostné zložky už neraz dokázali ako dokážu efektívne napĺňať svoje úlohy. Vrah právnika Ernesta Valka behá po slobode, takisto vrah Daniela Tupého, najnovšie nejaký úchyl natiera ženy exkrementami [...]

Pokrytectvo prozápadných novinárov a Obamovej vlády detto

14.09.2015

Je naozaj hlúpe zo strany niektorých novinárov-komentátorov (to platí aj o politikoch a rôznych bezpečnostných analytikoch) označovať ľudí s nesúhlasným postojom voči obrovskej migrácii fašistami a tými, čo chcú „biele Slovensko“. Veď nie tak dávno práve títo istí a médiá, pre ktoré píšu, farbisto informovali o teroristických útokoch Al-Kájdy a [...]

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

polícia oživovanie

VIDEO: Išlo o sekundy. Petržalskí policajti nezaváhali, zachránili život mužovi

25.04.2024 18:00

Policajti sa pristavili pri dopravnej nehode, keď si zrazu všimli na zemi muža v bezvedomí.

jazierko, záhradné jazierko, zima, mráz

SHMÚ: Na celom Slovensku sa v noci môže vyskytnúť prízemný mráz

25.04.2024 17:18

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal výstrahu prvého stupňa.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 6
Celková čítanosť: 20012x
Priemerná čítanosť článkov: 3335x

Autor blogu

Kategórie